Европейският ловен елит се събра в Правец
17 април 2018 | 12:38 НЛРС-СЛРБ

На 17 април в хотел „Риу Правец“ в гр.Правец, заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов откри дискусия на тема „Въздействието на европейското земеделие върху лова и опазването на дивата природа“. Конференцията е организирана като  част от годишната среща на Управителния съвет на Федерацията на ловните асоциации на страните членки на Европейския съюз (FACE).  Фокусът на форума е поставен върху Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС и мерките, необходими за подобряването на биологичното разнообразие и в частност на дивечовите запаси в Европа. На събитието присъстват делегати на организациите по лова от 36 държави, както и редица експерти от български и международни институции.

Срещата на борда на FACE се състои веднъж годишно в различни държави с цел обсъждане и решаване на наболели проблеми и обмяна на опит между ловните общности в Европа. Домакин на събитието е Националното ловно-рибарско сдружение – „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ), което чества 120-годишен юбилей от създаването си.

На откриването на конференцията приветствени слова направиха Красимир Живков – заместник-министър на околната среда и водите, Атанас Добрев – заместник-министър на земеделието, храните и горите, Васил Василев – председател на НЛРС-СЛРБ и Лудвиг Вилнегер – генерален секретар на FACE.

На форума присъстваха главният секретар на Националната организация Даниел Тошков и  членовете на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ.