Детско риболовно състезание в Пловдив
26 март 2018 | 10:09 НЛРС-СЛРБ

Младен ДОБРЕВ

Като едно от съпътстващите мероприятия, залегнали в програмата на тазгодишното пловдивско изложение „Природа, лов, риболов“ бе състезанието по риболов на плувка за деца до 12 г.

Студът в неделното утро определено бе в повече от очакваното, но на Гребната база все пак дойдоха достатъчно деца и родители, за да има и състезание, и ентусиазирана публика. Малчугани от всякаква възраст хванаха въдиците и за двата часа състезателно време положиха всички усилия, за да излъжат някоя и друга рибка. Нямаше кой знае какъв улов, но бе достатъчен, за да се излъчи шампион и достойни подгласници.

И така, победител е Георги Чилев (12 г.), следван от Илиян Илиев (9 г.) и Ангел Нецов (10 г.). Шампионът взе и приза за най-голяма риба, а наградата за най-малък участник отиде при Даниел Димитров само на 3 години.

Състезанието се проведе под патронажа на НЛРС-СЛРБ, в чест на 120 годишнината на организацията  и РДГ-Пловдив. Всички награди (пръчки, макари и други риболовни пособия) бяха осигурени от Националната организация. Шампиона и призьорите наградиха директорът на РДГ-Пловдив  Мирослав Димитров и Снежина Михайлова, отдел „Връзки с обществеността“ към НЛРС-СЛРБ .